Hallo Caskplan-deelnemers!

Dit is de site speciaal voor deelnemers (mede-eigenaren) van de Caskplan-vaten. Dat zijn op dit moment vatnummer 912 van Bruichladdich, gevuld met Port Charlotte whisky, vat 2006/07 van Kilchoman, vat 2008-970, een 2nd fill Spanish Oak Glengoyne cask en onze laatste aanwinst een Port Pipe van 545 liter (!) Glenglassaugh met vatnummer 969.
Deze site heeft een tweeledig doel; ten eerste probeer ik iedereen op de hoogte te houden van alles wat er rond onze casks gebeurt en ten tweede; zolang deze site in de lucht is, kan iedereen mij terugvinden om straks zijn/haar flessen in ontvangst te nemen.
Ik heb onlangs een flink stuk aan deze site bijgebouwd, en wel over whisky in het algemeen; de geschiedenis, hoe wordt het gemaakt en waar komt het vandaan. Hopelijk vind je het interessant.

Ikzelf ben een enorme liefhebber van whisky, maar vind mezelf nog geen echte kenner. Ik weet er natuurlijk wel wat vanaf maar echt niet alles. Ik ben een aantal jaar bestuurslid van King's Court Whisky Society in Haarlem geweest, en, na een pauze daarin, in maart 2013 ben ik de voorzitter geworden.

Bij KCWS proberen we zoveel mogelijk whisky-gerelateerde activiteiten te houden. Dus niet alleen proeverijen, maar ook whisky-diners, elk jaar een clubbotteling, en we hebben een restaurantplan. Daarbij kunnen leden van ons bij een aantal restaurants op vertoon van hun ledenkaart een gratis whisky'tje drinken als ze gaan dineren.
In die lijn is ook Caskplan ontstaan. Ik vind het leuk om dit soort dingen te organiseren om zo op een bijzondere manier mensen met whisky kennis te laten maken. En wat is er nu leuker op dit gebied dan je eigen whisky te hebben? Of om mede-eigenaar te zijn van een vat?
Ik hoop dat iedereen net zoveel lol heeft aan Caskplan als ik, en dat we éénmaal per jaar?? twee jaar?? bij elkaar kunnen komen om weer een paar flessen van een eigen botteling in ontvangst te nemen.
 

Ook nog:
- Caskplan zit ook op Facebook! Ga naar www.facebook.com/caskplan, like Caskplan en blijf op de hoogte.
- Een nieuwe nieuwspagina op de site, ter vervanging van alle aparte nieuwspagina's. Kijk maar linksboven. De andere nieuwspagina's worden binnenkort opgedoekt.
- En verder kun je op youtube nog een paar filmpjes vinden van het vullen van het Glenglassaugh-vat. Kijk op www.youtube.com, en zoek op Caskplan.  

Slainte

Frans Willems

 

Status van de vaten:
Status certificaten
Tijd tot aan botteling
Port Charlotte
alle certificaten verkocht
Kilchoman
alle certificaten verkocht
Glengoyne
alle certificaten verkocht
Glenglassaugh
alle certificaten verkocht

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, of een eigen caskplan hebben, mail het me dan op frans@caskplan.nl