17 juli 2008:       4 jaar oud alweer.

 

Hier het mailtje dat vandaag verzonden is naar alle eigenaren van een certificaat Port Charlotte

Slainte,

Frans

Hallo allemaal,

Een oplettende certificaathouder had het al opgemerkt: ons vat Port Charlotte nummer 912 is deze week 4 jaar oud geworden !! Sinds afgelopen september (de proeverij van de Port Charlotte, de PC5 en 6 en de Kilchoman) is er niets meer vernomen van het vat, en dat is een goed teken.

Wel is er Caskplan-nieuws: er is een derde Caskplanvat bijgekomen dat op 5 certificaten na alweer is volgeboekt en dat sinds 21 mei ligt te rusten bij Glengoyne. Bovendien is ons Kilchomanvat uitverkocht geraakt en al bijna whisky geworden, nog maar 8 maandjes. Allemaal erg goed nieuws, vind ik. Er doen nu al 147 verschillende mensen mee met de vaten, en dan tel ik "partners" van houders niet eens mee.

Zoals al aangegeven door een aantal kenners die mij adviseren is het dit jaar een sleuteljaar voor ons PC-vat: gaan we dit jaar al bottelen omdat we (de kenners dan) denken dat het niet nog mooier kan worden, of gaan we nog 4 jaar door? Dat laatste kan omdat er "iets op de achtergrond" te proeven is dat, wanneer dat meer op de voorgrond gaat treden, kan zorgen voor een nog mooiere, complexere whisky.

En wat dan mooi uitkomt: Begin september gaat een aantal van onze certificaathouders mee met een Islay Whiskytrip van de Scotch Single Malt Whisky Society onder leiding van de Nederlandse Whisky goeroe Ad de Koning. Zij zullen zowel ons Port Charlotte- als ons Kilchomanvat gaan bezoeken en een nieuw sample voor ons meenemen om te kijken waar we staan. Daar horen jullie zeker meer van.

Rest mij nog te zeggen dat ik aan het broeden ben op een nieuw plan, dat misschien te belachelijk voor woorden is, maar misschien ook niet. Het zal wel een paar jaar duren voordat het werkelijkheid wordt, maar als je in bent voor een enorme stunt, begin dan maar vast te sparen.....Als het tegen die tijd nog niet uit mijn hoofd gepraat is tenminste. Meer kan ik er nog niet over zeggen, behalve dat het, als het doorgaat, een uniek iets wordt.

Prettige zomermaanden nog allemaal,

Slainte,

Frans Willems