15 januari 2007:       Update van onze Port Charlotte

 

Hallo liefhebbers,

Dit is alweer de 5e update-mail over ons vat Port Charlotte, en dat betekent dat ons vat vandaag alweer 2,5 jaar oud is geworden. Nog een half jaar en een dag, en het is whisky!!

Het nieuws van het afgelopen half jaar is eigenlijk alleen dat een aantal mede-whiskyliefhebbers, maar dan van het ergste soort, genaamd de Bruichladdies, naar de distilleerderij is geweest. Zij hebben namelijk ook een vat liggen daar, nummer 311, en ze zijn het weer eens op gaan zoeken. Als je wilt zien hoe zij het gehad hebben: www.bruichladdies.nl. Zij sturen hun vat ook verjaardagskaartjes, en hebben het inmiddels ook al klompjes en een windmolen geschonken.
Op mijn verzoek hebben de Bruichladdies ook een sample (26 maanden oud) van ons vat meegenomen, en kenners zeggen inmiddels het volgende ervan: nog steeds een uitstekende whisky. Vergeleken met het sample van 13 maanden zit er veel meer van het vat in, het vat is dus steeds heel erg actief. Het sample van 13 maanden is puurder, maar dat is logisch.
Conclusie: We moeten het nog steeds heel goed in de gaten houden, en op 16 juli, na 3 jaar en een dag, hebben we al een beslismoment: gaan we bottelen of niet? Voor die dag laat de distilleerderij het bottelen niet toe, hebben ze ons laten weten.

Bij deze mail zitten ook een paar foto's gevoegd. De Bruichladdies hebben een aantal foto's van ons vat gemaakt en opgestuurd. Ze hebben ook geproefd, en dat mag natuurlijk ook iedeereen van jullie doen als je de distilleerderij bezoekt. De foto's zijn erg goed, het vat is echt van ons!! Ik heb nog meer foto's, als je het leuk om ze hebben, geef maar een seintje, dan stuur ik ze op.

Tot zover weer deze update, de volgende zal in juli zijn. Tenzij er in de tussentijd belangrijke dingen gebeuren.

Slainte!

Frans Willems