31 oktober 2005: Mail naar alle deelnemers
Hallo allemaal,

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar het gaat er dan toch van komen: dit weekend ontving ik een mailtje van Anthony Mills van Kilchoman, dat ze deze week dan toch echt gaan distilleren, en dat ze ONS vat binnen nu en drie weken gevuld hebben. Even een korte terugblik.

De opening was op 4 juni in een distilleerderij die nog niet half af was, eigenlijk stond alleen de shop er. Daarna was het geruime tijd wachten op de vergunning van Her Majesty, the Queen of England. In augustus is Michel van Meersbergen bij Kilchoman langsgegaan en kreeg daar te horen dat er een constructiefout ontdekt was; als ze toen waren gaan distilleren, hadden we de ontploffing waarschijnlijk hier gehoord.

Een week of 3 geleden verscheen een bericht op de Kilchomansite dat er bij een proefrun met water nog een foutje ontdekt was in de piping, dus dat ze weer aan de slag moesten, met de nodige vertraging van dien. Meer verstand van whisky dan van construeren?

Nu gaan ze dus echt aan het werk, en wordt het dus echt spannend. Zodra ik vatnummer, distilleerdatum enzovoorts weet, stuur ik weer een mailtje, en begin ik met het maken van de certificaten. Tot zover,

Slainte

Frans