Een nieuw avontuur!

Ergens in 2004 begon het als een geintje om eens, met een aantal liefhebbers, een vat whisky te kopen. Iedereen die dat wilde, kon dan een deel van het vat kopen. Toen er toch wel heel veel positieve reacties op dat idee kwamen, heb ik dat in daden omgezet en een vat Port Charlotte gekocht; een rokerige Islay single malt uit de stills van Bruichladdich. Pas 3 jaar in productie dus niemand kan weten hoe een 10y smaakt. Een project dat niet aan dovemansoren gericht was en binnen 2 maanden (!!) was het vat helemaal in handen van jullie allemaal.

Vanaf dat moment kreeg ik een aantal reacties binnen, die je kunt onderverdelen in 2 categorieŽn:
1) mensen die te lang getwijfeld hadden of van niks wisten en die graag bij "een volgend" vat mee wilden doen, en
2) mede-eigenaren die zich afvroegen of we dit niet elk jaar of elke 2 jaar konden doen, om zodoende een serie te beginnen en over 10 jaar steeds te kunnen oogsten.

Het volgende is nu het geval: op Islay (HET whisky-eiland van Schotland waar ook Port Charlotte vandaan komt) wordt in de zomer van 2005 de laatste hand gelegd aan de Kilchoman distilleerderij. Zij zijn van plan om vanaf augustus 2005 typische Islay single malt te gaan produceren, en via hun site willen zij nu ook casks gaan verkopen. Dat is een flink avontuur, want de distilleerderij is nog niet eens klaar en niemand weet wat het gaat worden. 1 ding is echter zeker: ALS hij gaat draaien hebben wij een vat uit de eerste lichting, een eerste druk zogezegd.