Inventerisatiemail naar alle Caskplan-aandeelhouders
Hallo Caskplan-aandeelhouders en andere liefhebbers,

De hele wereld staat 2 dagen cold turkey, er rolt geen bal en iedereen wacht op de knaller van vrijdag, dus is het wellicht tijd om over andere belangrijke zaken te praten.

Wat gaat de tijd toch snel; ons oudste vat is alweer bijna 6 jaar oud en het jongste is bijna whisky. Dus zat ik te denken: wordt het niet eens tijd voor een nieuwe? Iets speciaals?

Ik heb het Internet weer eens afgespeurd, totdat ik een tip kreeg van een vriend van me. Hij was vorig jaar bij de Glenglassaugh-distilleerderij in Portsoy geweest en had er met een paar mensen een klein vaatje gekocht. Ik ben niet zo van de kleine vaatjes, maar op hun site las ik tot mijn grote vreugde dat ze sinds kort ook grote casks verkopen.

En groot hebben ze ze. Ik heb even gekeken naar de soorten vaten die ze te koop hebben, en daar sprong er 1 uit: een port pipe met een inhoud van maar liefst 580 liter!!! Het lijkt mij een echte aanwinst voor Caskplan om zo een beest te bezitten, met ook nog eens lekkere whisky erin. Ik heb nog even zitten twijfelen, het is wel erg veel geld en whisky, maar hé, we hebben nog geen port vat, nog geen northern Highland whisky en de whisky van deze distilleerderij is onbekend en goed (er is alleen heel oud spul van voor 1986 te koop). Dus waarom niet? Bovendien hoef ik bij een cask van deze afmetingen voorlopig geen nee te verkopen, iets wat ik de afgelopen tijd best wel vaak heb moeten doen. En bovendien-bovendien kan iedereen vrij makkelijk op bezoek gaan bij de distillery en eruit proeven (deze krijg je niet leeg!).

De distilleerderij

Glenglassaugh is een oude distilleerderij die sinds anderhalf jaar weer aan het produceren is. Dus eigenlijk weer een nieuwe. Opgericht in 1875 heeft de distilleerderij continue gedraaid tot 1986, toen hij vanwege een economische crisis door de toenmalige eigenaars (Highland Distilleries Company) in de mottenballen gezet is. In 2008 heeft een groep particuliere investeerders de distilleerderij gekocht en een tijdje later zijn ze weer begonnen met stoken. Er is een flinke restauratie van de gebouwen geweest, en op het moment is een deel van de stokerij nog steeds een beetje gammel. Maar het belangrijkste gedeelte staat, en maakt whisky!
Van de whisky van de nieuwe eigenaars ligt er voorlopig nog niks in de winkel, dus niemand weet wat het precies gaat worden.

Met deze mail wil ik polsen of er belangstelling is voor een nieuw vat.

Daarom de vraag: wie heeft er belangstelling om deel te nemen in een Glenglassaugh first fill port pipe??? Ik heb van mijn adviseur Michel gehoord: “Geen idee waar hij eindigt, maar het kan leuk worden.” Certificaten zouden, als ik alles doorreken, weer € 50 euro worden voor 2 flessen Glenglassaugh op vatsterkte. Je kunt er altijd water bij doen en als ie niet te drinken is, vullen we het op 46, 43 of 40%, dan kunnen er 3 flessen per certificaat uit komen. Dit al naar gelang ons panel oordeelt.

Dus aan jullie de vraag:
Wil je meedoen met dit vat? En hoeveel certificaten zou je willen? Alsjeblieft ALLEEN reageren als je mee wilt doen.
Ik hoor graag van jullie.

En verder….

Met mijn andere whiskyproject gaat het trouwens ook weer de goede kant op; ik heb een aantal goede gesprekken gehad en hopelijk kan ik binnenkort dan eindelijk iets uit de doeken doen, voor hen die er nog niks vanaf weten. Maar nu moet ik nog even geheimzinnig doen…..

Slainte

Frans Willems

Email: frans@caskplan.nl
Site: www.caskplan.nl

Frans