Het Glengoyne-plan 2008

Hoe ziet het plan voor Cask 3 eruit?

Het plan is in grote lijnen zoals bij de vorige casks. Dat betekent weer vooraf geld inzamelen, certificaten maken, en 10 jaar lang het geld wegzetten. Als er geld over blijft gaan we daar een feestje van bouwen, net als bij de eerste 2.

Ik heb gekeken naar de prijzen vande vaten en kom uit op het volgende plan:
€ 50 per certificaat voor 2 flessen Glengoyne over 10 jaar. Daar steekt de volgende redenatie achter: volgens Glengoyne kan er straks afgevuld worden op 2 verschillende sterkten: cask strength (ongeveer 60%) of op 43%. We mikken op cask strength en dan levert een certificaat 2 flessen op. Mocht hij op die sterkte niet te drinken zijn, kunnen we kiezen voor 43% en heb je 3 flessen per certificaat.
Alvast wat kleine lettertjes: de periode van 10 jaar staat weer niet vast; ik krijg elk jaar samples thuisgestuurd om te proeven hoe het gaat en laat me adviseren door de distilleerderij en kenners hierin. Het kan dus later of eerder worden. De hoeveelheid flessen is ook weer afhankelijk van de Angel´s Share, de mate van verdamping. Ik heb echter een ruime veiligheidsmarge ingebouwd, dus het zou goed moeten gaan.

Meedoen?

Als je mee wilt doen, maak dan (een veelvoud van) € 50 over op postbankrekening 5448283, t.n.v. FHJ Willems, Haarlem. Je krijgt dan van mij een mailtje ter bevestiging van ontvangst van het geld, en daarna (als de vuldatum bekend is) een certificaat met alle gegevens erop.
Niet om je op te jagen, maar toch belangrijk: wees er vlot bij. Ik heb nu al bijna net zoveel toezeggingen als er certificaten gaan zijn. Betalen is meedoen.