Caskplan update

Hallo allemaal,

Het allerbeste voor 2010 voor iedereen. Veel (whisky)plezier en succes gewenst. Laten we er iets moois van maken!

Ik begin het jaar met een korte update over onze vaten.

Onze meest recente samples van de Port Charlotte (5 jaar oud) en Kilchoman (3,5 jaar oud) zijn vorige maanden door enkele kenners geproefd en allen (Ad de Koning, Peter en Machteld van Holten en Michel van Meersbergen) zijn nog steeds erg enthousiast. Waarbij Michel over de Port Charlotte wel de kanttekening plaatst dat hij eigenlijk al na 13 maanden (in 2005) gebotteld had moeten worden. Hij meent dat onze PC nu een redelijk normale peated Islay whisky op cask strength.

Ook over de Kilchoman is iedereen erg enthousiast; een zwaar getrufde, fruitige whisky die mooi aan het rijpen is. Over de Glengoyne is geen zinnig woord te zeggen, omdat het enige sample op de distilleerderij ligt. Glengoyne trekt elk jaar op de verjaardag van het vat een sample en bewaart die ter plekke. Op het moment dat je de distilleerderij bezoekt, mag je hem wel proeven. Doe dat! Glengoyne ligt ongeveer 10 km buiten Glasgow, dus makkelijk te bereiken.

Binnenkort ontvangen jullie ook allemaal een mailtje over mijn plannen om zelf whisky te gaan stoken. Het duurt iets langer dan ik gedacht had, maar hé, whisky is geduld. Ik wil het namelijk wel echt goed doen, en ben op dit moment aan het praten met iemand die het echt mooi kan maken. Ik wil samen met die partij iets op gaan zetten, en binnenkort stuur ik daarover een mailtje naar iedereen.

Slainte,

Frans Willems