We zijn onderweg !!

Hallo alle aandeelhouders,

Mooi nieuws over ons vat Glengoyne: Afgelopen woensdag 21 mei is het dan eindelijk gevuld. Ik was er zelf bij, samen met mijn vrouw Mirjam, en ik heb er eigenhandig de dop op mogen slaan. We zijn onderweg!

Even terug in de tijd: Het laatste wat jullie van mij gehoord hebben, is dat de vuldatum van 16 april verzet was naar 21 mei en in datzelfde mailtje werd iedereen uitgenodigd om mee te gaan vullen in Schotland. Wel, een paar mensen reageerden erop, maar de distilleerderij maakte wel duidelijk dan 1 of 2 extra mensen wel OK was, maar 20 toch een stuk minder. Daarop hebben Mir en ik besloten om onszelf op te offeren en met zn tweeŽn een paar dagen naar Schotland te gaan. Om namens ons allemaal te checken of het vullen wel goed gedaan werd.

 

En deze week was het dan zover: We werden dinsdagavond met een clubje van 10 cask owners (voor 5 casks) door 2 dames van Glengoyne ontvangen in The Kirkhouse Inn, een hotel 4 km verderop waar we allemaal geboekt hadden. Behalve wij waren er nog een paar Nederlanders, Zweden, Schotten en 1 Duitser. Vanaf dat moment waren we echt te gast bij Glengoyne en werden we met alle ťgards behandeld.

 

Hoogtepunt was natuurlijk op woensdag het vullen van de vaten; wettechnisch mochten we dat niet zelf doen, maar het erop meppen van de stop mocht wel. Daarna nog even poseren, knuffelen en het vat veel succes wensen.

 

 

 

Conclusie: het vat is er echt en het heeft mijn naam erop. En dat laatste is meteen de laatste keer: mijn ambitie (een vat whisky met mijn naam erop) was al bij Port Charlotte vervuld, en dit was eigenlijk per ongeluk. Vanaf het volgende vat gaat er gewoon Caskplan.nl op, dat zijn wij namelijk allemaal. Het was dat Glengoyne niet gevraagd heeft wat erop moest staan en uit zichzelf mijn naam erop gezet heeft, anders had er nu al Caskplan op gestaan.

 

Ons vat heeft het prachtige nummer 2008-971, en het staat weer voor minstens 10 jaar daar, achter slot en grendel. Als ik echter moet afgaan op dat wat we deze week van Glengoyne gedronken hebben, zal het wel 12 of 17 jaar worden, maar je weet het maar nooit.

We hebben trouwens met de andere aanwezige cask owners afgesproken om flessen te ruilen als we eenmaal gebotteld hebben. De anderen hadden bijvoorbeeld een 1st fill en een Madeira vat, dus nu kunnen we ook precies zien wat de vaten doen. We hebben namelijk exact dezelfde spirit.Zal een leuke proeverij worden tzt.

 

Hierbij een aantal foto's van onze trip naar Glengoyne, er komen er nog meer op de site. En vergeet niet; het ligt ongeveer 15 kilometer van Glasgow en je bent meer dan welkom om een keer langs te gaan. Alleen niet allemaal tegelijk. Ik heb overigens nog steeds het plan om alledrie de vaten te gaan bezoeken in een 5-daagse trip, ergens volgend jaar, en dan kunnen we weer wel allemaal langskomen.

Tot het volgende bericht, en als er iemand een vat wil kopen, of iemand kent die dat ook gedaan heeft: ik doe mee!

Slainte,

Frans Willems